А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Българско национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология проведе ХХI конференция

17.10.2017 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Представяме ви първи коментар от форума – на проф. Васил Червенков.

 

През седмицата ще имате възможност да се запознаете и с бъдещите планове на новия председател на Дружеството.

Освен това, ще ви представим и подробности от сателитния симпозиум на фармацевтична компания Servier, който се състоя по време на събитието.

Проф. Васил Червенков, досегашен председател на Българско национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология (БНДСЕХА)

Българско национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология проведе ХХI конференция

Проф. Червенков, разкажете за ХХI конференция, която проведе Българско национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология?

За поредна година организирахме подобна конференция, като този път тя бе по-особена с това, че даде възможността да се представят по-голям брой иновативни технологии и презентации, особено от по-млади колеги, които са имали възможността да развиват и внедряват в практиката такива технологии. По-разширено и със солидно представяне бе и международното участие на колеги от Германия, Сърбия и пр., които за поредна година дойдоха на нашия форум. Те също представиха неща и технологии, които за съжаление у нас все още се по-труднодостъпни за обичайния български пациент, въпреки че полагаме сериозни усилия това да се реимбурсира в по-голяма степен от НЗОК.

Традиционно, по време на конференцията ни се проведе и сестринска сесия на специалистите по здравни грижи. На тазгодишния форум те имаха много интересни презентации, касаещи работа с пациенти, работа при различни конфликтни ситуации, на които обръщаме все по-голямо внимание и т.н.

В рамките на събитието бяхме подкрепени в значителна степен и от индустрията, които също представиха модерни технологии, с които имахме възможност да се запознаем.

Колко делегати присъстваха на събитието?

В конференцията ни се включиха над 220 делегати, като от тях, членове на Дружеството са малко над 90 души.

Проф. Червенков, какво ще пожелаете на новия председател (проф. Петров)?

Ще му пожелая да запази всичко добро; положителните тенденции и хубавото, което сме постигнали досега, както и да се опита да надгради и да популяризира още повече нашата дейност – както сред колегията, така и пред държавните институции. Можем да говорим за тенденция в посока подобряване на чуваемостта на нашите желания, потребности и пр., но безспорно все още има много какво да се желае.

Българско национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология проведе ХХI конференция

Снимки: Здравен навигатор-Хирургия

 

още от Избор на редактора