А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Четирима кандидати за нов управител на КОЦ-Пловдив

30.07.2020 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Очаква се новият директор да е ясен на 5-ти август.

 

До момента информация за икономическите показатели на Онкоцентъра, които трябва да послужат за основа при изготвяне на управленските програми на кандидатите, са поискали проф. Мариянна Янева, проф. Илия Баташки и синът му Атанас Баташки. Това посочи в отговор на запитване от „Марица“ сегашният управител д-р Парашкев Цветков. Самият той потвърди, че ще участва в конкурса.

Управителят на КОЦ-Пловдив за следващите три години трябва да бъде определен на 5-ти август. Това ще стане с решение на комисията, формирана от Общинския съвет.

Не е изключено кандидатите да останат и трима, ако баща и син Баташки решат да работят заедно по управленската програма, а в крайна сметка на конкурса да се яви един от двамата, пише „Марица“.

Бившият депутат от БСП Илия Баташки е управлявал МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. За последно бе начело на болницата към медицинския институт на МВР. Синът му Атанас е хирург в УМБАЛ „Св. Георги“, а миналата есен бе кандидат на БСП за кмет на район „Северен“.

Проф. Марианна Янева бе временен управител на КОЦ-Пловдив. Тя пое поста от д-р Красимир Вальов, осъден заради нарушения при организирането на обществената поръчка за скъпия томограф в Онкото и медийната атака срещу лечебното заведение.

 

още от Новини от деня
още от Онкология